Ámulva hallgatom, hogy hány értelmes embertől hallom vissza azt a véleményt, hogy az ukránok nagyjából megérdemelték, amit kaptak, mert népirtották a magyarokat. Ezt a mondatot inkább nem is helyezem kontextusba, csak ide teszek két videót, amiben szerintem nagyon szépen összefoglalják a dolgot.

Magyarosi Csaba, ahogy tőle megszokott, abszolút emberi szempontból áll a dologhoz.

Pottyondy Edina az ő jellegzetes stílusában szintén véleményezi a dolgot, csípősen, mind mindig.

De összegezve: egy ország lerohanásával és városok szétbombázásával semmit nem lehet megoldani - és nem is szabad ezt megengedni.

Valóban, az usa is csinált ilyet a közel-keleten, lehetne is onnan sokakat a hágai bíróság elé vinni, teljesen egyetértek vele. De arra nem emlékszem, hogy valamikor is atommal fenyegetett volna bármelyik elnökük.

Talán a narancssárga idióta igen, de róla már az is kiderült, hogy az utolsó hetekben, amikor már látszott, hogy borul a dolog, a parancsláncolatban összebeszéltek, hogy ha esetleg kiadná a parancsot egy atomcsapásra, akkor nem fogják végrehajtani.

Ez kvázi hazaárulás is lehetne, de inkább a legbátrabb orosz kategóriába esne - hadbíróság helyett vállveregetést kapott, mert egy totális atomháborúból senki nem jön ki jól. Néhány gazdag és kivételes emberke sem húzná tovább 1-2 évnél a bunker mélyén.